Aangifte van geboorte

Natuurlijk moest papa aangifte doen van mijn geboorte.


My first formulier.
Aangezien ik onverwacht toch nog in het ziekenhuis ben geboren, en alleen het filiaal in Vlaardingen een verlosafdeling heeft, moest papa aangifte gaan doen in Vlaardingen. Natuurlijk moest er dan eerst een formulier ingevuld worden. Jawel! Mijn eerste formulier (is dat joepie??)


Het aangifteformulier helemaal ingevuld
Na het invullen van het formulier was het wachten tot papa aan de beurt was voor de aangifte. Nu heeft de gemeente Vlaardingen een vrij geavanceerd nummertjessysteem....


Wachten op je beurt
Voor elk type verzoek aan de gemeente kan je een nummertje krijgen. Je weet alleen nooit wanneer de volgende van jouw type aan de beurt is. Zo kan het verspringen van A304 naar H687, D332, K12 en dan weer naar B107. Uiteindelijk was ons nummer, B107, toch aan de beurt.


De aangifte

Gelukkig hoefden we niet zo lang te wachten. Met het ingevulde formulier kon nu echt aangifte gedaan worden.


De ambtenaar aan het werk
We hadden een erg aardige ambtenaar die alles wilde weten. Wat mijn naam nu precies was, wanneer ik was geboren, waar precies en wie nu eigenlijk mijn ouders zijn. Blijkt dat mijn ouders veel meer voornamen hebben dan ik ooit wist. Ze wilde zelfs weten waar mijn ouders geboren waren. En ik maar denken dat het allemaal om mij ging. Na een krap halfuur was het gelukt: de aangifte was voltooid. Voor wat de computer betreft besta ik nu officieel.


De ambtenaar der Burgerlijke Stand

De officiele papieren

Ik kreeg nog een cadeau ook


Meer over mijzelf

Natuurlijk is er nog veel meer over mij te weten te komen. Kijk even in het menu bovenaan of gebruik de links hieronder.
  • Home
  • Hoe het begon
  • Over mijzelf
  • Meer informatie